Det här är gjort

Vad har jag gjort undrar du säkert nu. Här är några exempel på sätt jag hjälpt till att dela kunskap på.

Fler blir bättre på presentationsteknik

Arbetsminnet klarar sju objekt presentationsteknikJag vill att fler skall bli bättre på att hålla presentationer och dela sin kunskap. Då får jag, och alla andra, möjlighet att lära sig mer av vad du kan. Därför håller jag föredrag om presentationsteknik på olika sätt. Några gånger har det blivit öppna föreläsningar, som vid den första Pecha Kucha Night i Falkenberg och på Näringslivsfrukosten i Ullared.

Andra gånger hjälper jag olika företag och föreningar att förbättra sina  bilder och presentationer. Det kan vara i form av föredrag eller workshops.

Direktsänd video för att nå ännu fler

Christian i Sundhult sänder NBVs förbundsmöteFör att fler skall få veta vad du håller på med kan det vara idé att höras och synas i olika kanaler. Video är ett sätt, och många gånger gör video att den som tittar ångrar att hon inte är på plats. Det är också ett sätt att kunna repetera eller återuppleva något för dig själv.

Jag har arbetat med video på flera olika sätt. Det har till exempel varit att direktsända förbundsmötet 2014 för studieförbundet NBV och Accent direkt. Tillsammans hittar vi en lösning för din direktsända video, där jag kan bidra med utrustning och hjälp att få ut det på nätet om det är det du är ute efter. Vill du istället ha en intern video inspelad för ditt företag ordnar jag givetvis det.

Jag har även  gjort av filmer av andra slag, en del gjorda med mobiltelefon. Att göra film med mobiltelefon är något jag varit ute och föreläst om, för att fler skall kunna dela sin kunskap på ett enkelt sätt.

Digital plattform ökar tillgängligheten

Det är fler sätt där jag hjälpt till så att kunskap kan förmedlas. Jag gillar tanken att vi lär oss att skapa kunskap som andra kan ta del av.

Lådvis med teknikI ett projekt har jag byggt upp en teknisk infrastruktur för ett museum. Det är Rydö Bruksmuseum som drivs av Rydö Historiska Förening. Där driver föreningen ett nära samarbete med skolan, och elever får själva vara med och berätta och dokumentera den unika kulturmiljön som finns på orten.

Min uppgift har varit att inhandla, bygga och driftsätta teknikplattformen. Det har handlat om datorer, surfplattor och annan hårdvara. För att göra kunskapen och dokumentationen mer tillgänglig har det också inneburit att skapa en grund för närvaro på nätet som sedan elever på skolan och medlemmar i föreningen förvaltar.

Jag har hörts i Puls i P4 Halland

Du har kanske hört mig som teknikexpert i P4 Hallands eftermiddagsprogram Puls för ett par år sedan. Där spanade jag och svarade på frågor om teknik och internet i programpunkten DigIT.

Det handlar om relationer.