Om

Jag kallar mig själv digital folkbildare, och gillar att få sprida min kunskap om teknik och webben.

Specialist på presentationsteknik

Tala i bilder från Näringslivsfrukost 600pxEtt av mina bästa områden är presentationsteknik, där jag föreläser och håller utbildningar av olika slag.

Jag hjälper dig att svara på frågan hur skall du nå ut med ditt budskap. Det handlar om vad och hur du skall säga, vilka hjälpmedel du kan använda och du skall skapa presentationsbilder på bästa sätt.

River teknikhinder

Det är enligt mig viktigt att så många som möjligt lär sig teknik och inte hamnar i ett ”digitalt utanförskap”. Jag föreläser för att inspirera och lära fler hur den nya tekniken kan användas.

Det gäller att riva ner hindren och få alla att känna sig bekväma med tekniken. Känna att den göra nytta.

Precis det är något som jag brinner för. Tekniken är där för att hjälpa oss, precis som rinnande vatten i kranen eller elen till spisen. Den skall göra vardagen lättare och roligare.

Skogen ger kreativitet

När jag arbetar med det kreativa arbetet ser jag fördelen i att finnas nära skogen. För att få inspiration och nya vinklar på ett problem räcker det att öppna dörren och ta en kort promenad genom skogen till sjön. Det hjälper att hålla fokus på att tekniken är ett hjälpmedel och resurs för människan och inte ett självändamål.

Lång erfarenhet av teknik

Jag har arbetet med nätet på ett eller annat sätt sedan mitten av 90-talet. Bland annat som ansvarig för webbsidor för företag och som interaktionsdesigner. Utbildad elektroingenjör och magister i datorsystemteknik på högskolan i Halmstad.

Hörts i Puls i P4 Halland

Du har kanske hört mig som teknikexpert i P4 Hallands eftermiddagsprogram Puls. Där spanade jag och svarade på frågor om teknik och internet.

Det handlar om relationer.